Menu

Archiefcollectie Mont Pèlerin Society

Archiefcollectie Mont Pèlerin Society


Archiefcollectie Mont Pèlerin Society (archief nr. 29)
Periode1947-2012
Omvang en medium2,63 m / digitaal archief
ArchiefvormerMont Pèlerin Society (1947-...)
Lees meer
Bereik en inhoudDeze archiefcollectie (de meest volledige verzameling in Europa) bevat stukken met betrekking tot de algemene congressen van de Mont Pèlerin Society, van 1947, het jaar van de eerste bijeenkomst op initiatief van Professor Friedrich Hayek, tot en met 1998, het jaar van “The Golden Anniversary Meeting”, in het teken van het 50-jarig bestaan van de Society, te Washington D.C.
De stukken werden oorspronkelijk ontvangen/gevormd door twee leden: enerzijds Christian Gandil, de Deense economist die reeds lid was tijdens de tweede bijeenkomst in 1949 en een tijdlang vice-voorzitter, en anderzijds gewezen minister Jacques Van Offelen, die de eerste bijeenkomst van de Society in België (Knokke, 1962) organiseerde en eveneens een tijdlang als vice-voorzitter fungeerde.
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningDe stukken zijn geklasseerd per meeting.
Voorwaarden voor raadplegingDe stukken ouder dan 50 jaar zijn raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract, de stukken jonger dan 50 jaar zijn niet raadpleegbaar. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftEngels, Frans, Duits / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Digitaal
VerwervingGeschonken door deelnemers Jacques Van Offelen tussen 1987 en 2001, Christian Gandil in 1997, Paul Hatry in 2005, Boudewijn Bouckaert in 2018 en door The Fraser Institute in 1997.
Geschiedenis van het archiefDe archiefcollectie werd samengesteld uit stukken verzameld door Jacques Van Offelen en Christian Gandil, deelnemers aan de meetings.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
AanvullingenAlhoewel dit de meest volledige collectie congresdossiers is, vertoont ze toch nog hiaten. Het archief wordt echter regelmatig aangevuld met schenkingen van de Belgische leden.
BeelddocumentenVideo (1)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1251713
  •  Hele toegang