Menu

Archief Familie Buysse-Verschoore

Archief Familie Buysse-Verschoore


Archief Familie Buysse-Verschoore (archief nr. 1218)
Periode1864-1963
Omvang en medium1,19 m
ArchiefvormerFamilie Buysse-Verschoore
Lees meer
Bereik en inhoudHet belangrijkste deel van de archiefstukken betreft Arthur Buysse, andere stukken gaan over de echtparen Paul Verschoore-Madeleine Buysse en Edmond De Keyser-Alice Buysse. De foto’s zijn vooral verzameld door Madeleine Buysse. Zij was de enige dochter van Arthur Buysse en Augusta Beaucarne, trouwde met Paul Verschoore en werd moeder van twee zonen, Paul en Jacques. De meeste foto’s betreffen Arthur Buysse, zijn vrouw, zijn dochter en schoonzoon alsook zijn twee kleinzonen.
Daarnaast bevat de collectie ook stukken en foto’s van diverse familieleden van Madeleine Buysse, hun vrienden, kennissen en personeel: Louis Buysse en Pauline Loveling (haar grootouders aan vaders kant), Cyriel Buysse (haar oom aan vaders kant), Alice Buysse (haar tante aan vaders kant, getrouwd met Edmond De Keyser), Virginie Loveling (haar groottante), Louis Beaucarne en Aimée Beatse (haar grootouders aan moeders kant), Louise Beaucarne (getrouwd met haar grootoom Simon Fredericq), Marthe Beaucarne (getrouwd met Victor De Munter), Bertha Beaucarne (getrouwd met René De Rycke, moeder van René en Paul) en Joséphine Beaucarne (haar tantes aan moeders kant), Louis Beaucarne (haar oom aan moeders kant, getrouwd met Alice Baelde) en de familie Fredericq.
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningZie de inventaris.
Voorwaarden voor raadplegingHet archief is raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftFrans, Nederlands / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door Nicole Verschoore tussen 1995 en 2014.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
BeelddocumentenDiploma (8)
Foto (826)
Medaille (3)
Postkaart (28)
Schilderij (1)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1252101
  •  Hele toegang (1218 Archief Familie Buysse-Verschoore. Plaatsingslijst.)