Menu

Archief Willy Dehondt

Archiefcategorieën: Thematisch overzicht
Personen en families

Archief Willy Dehondt (archief nr. 1234)
Periode1961-2011
Omvang en medium5,38 m
ArchiefvormerWilly Dehondt (Oostende, 19.4.1933 - …)
Lees meer
Bereik en inhoudHet archief bevat naast persoonlijke stukken ook stukken m.b.t. onder andere het Willemsfonds (Willemsfonds Schaarbeek*, Willemsfonds agglomeratie Brussel - Willemsfonds Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Willemsfonds Provinciaal Verbond Brabant, Willemsfonds Algemeen Bestuur), De Drie Brusselse Fondsen*, het Guldensporenkomitee*, de Agglomeratieraad voor het plaatselijk sociaal-kultureel werk Brussel (APSKW), het Brussels tehuis, PVV Brussel, culturele raden (Schaarbeek, Anderlecht, Laken, Sint-Joost-ten-Node), Marnixring Pajottenland*, Vlamingen in de Wereld, Het Vrije Woord & Lichtpunt, de Raad voor Inspectie en Begeleiding niet-confessionele Zedenleer (RIBZ) en de Unie Vrijzinnige Verenigingen.

(*) De stukken m.b.t. Willemsfonds Schaarbeek, waar Dehondt secretaris en voorzitter was, werden ingepast in het archief van de vereniging. De stukken m.b.t. het Guldensporenkomitee, De Drie Brusselse Fondsen en Marnixring Pajottenland werden afgesplitst en beschouwd als verenigingsarchieven.
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningZie de inventaris.
Voorwaarden voor raadplegingDe stukken ouder dan 30 jaar zijn raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract. De stukken jonger dan 30 jaar zijn niet raadpleegbaar. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftNederlands, Frans / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door Willy Dehondt tussen 1991 en 2011.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1253966