Menu

Archief Willy Waldack

Archief Willy Waldack


Archief Willy Waldack (archief nr. 1232)
Periode1955-1965
Omvang en medium1,89 m
ArchiefvormerWilly Waldack (Destelbergen, 5.10.1929 - Zürich (CH), 23.4.1994)
Lees meer
Bereik en inhoudHet archief bestaat uit dossiers gevormd door Willy Waldack als verantwoordelijke voor de ACLVB en haar afdelingen overzee. Waldack onderhield verschillende contacten met de ACLVB in Belgisch-Congo en Ruanda-Urundi. Een groot deel van de dossiers bestaat dus uit briefwisseling met de lokale vertegenwoordigers van de ACLVB-afdelingen in Belgisch-Congo en Ruanda-Urundi maar. Verder bevat het archief ook enkele algemene stukken m.b.t. de ACLVB en de politiek in Belgisch-Congo en Ruanda-Urundi
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningDe stukken gevormd als verantwoordelijke voor de contacten van de ACLVB en haar afdelingen overzee werden onderverdeeld in stukken m.b.t. werking, briefwisseling, financiële stukken, stukken m.b.t. activiteiten en documentatie. De dossiers van na 1959 (toen hij deze taak niet meer uitoefende) werden ondergebracht in de rubriek "Algemene stukken m.b.t. de ACLVB en (Belgisch-) Congo en Ruanda-Urundi. Zie de inventaris.
Voorwaarden voor raadplegingHet archief is raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftFrans, Nederlands / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door Frans Pottie in 1995.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1255319
  •  Hele toegang (1232 Archief Willy Waldack)