Menu

1.4.5.1. Album aangeboden aan Albert Maertens ter ere van de 50e verjaardag van Het Rijk der Vrouw/Femmes d’Aujourd’hui

1.4.5.1. Album aangeboden aan Albert Maertens ter ere van de 50e verjaardag van Het Rijk der Vrouw/Femmes d’Aujourd’hui

Archief Archief Albert Maertens & Lea Verkein (archief nr. 811)
Rubriek 1. Albert Maertens
1.4. Stukken m.b.t. functies in de media
1.4.5. Het Rijk der Vrouw
 
1.4.5.1. Album aangeboden aan Albert Maertens ter ere van de 50e verjaardag van Het Rijk der Vrouw/Femmes d’Aujourd’hui
Datering 1984
Omvang 1 band; 18 archiefbeelden en 65 foto's (h: 442 mm, b: 32 mm)
Opmerkingen Bevat een potloodtekening (portret van Albert Maertens door Guy Vander Henst), foto’s, de tekst van een toespraak e.a. stukken.
 
Toegang Archief Albert Maertens & Lea Verkein. Inventaris.
 
 
Beelddocumenten Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met Luc Hiergens, Willy De Clercq, Albert Maertens en Annemie Neyts-Uyttebroeck (h: 150 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. Willy De Clercq en Albert Maertens (diverse afmetingen)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. foto2: mevrouw Kempinaire, André Kempinaire en Jean Pede (h: 150 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. foto2: Jacky Buchmann en Freddy Vreven (h: 150 mm, b: 200 mm)
Koningin Fabiola, op bezoek bij Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui, wordt ontvangen door o.a. Albert Maertens en Luc Hiergens (h: 102 mm, b: 200 mm)
Portretfoto's van Koningin Fabiola tijdens haar bezoek bij Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (diverse formaten)
Portretfoto's van Koningin Fabiola tijdens een redactievergadering van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (h: 145 mm, b: 100 mm))
Koningin Fabiola tijdens de receptie na haar bezoek aan Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui in gezelschap van o.a. Luc Hiergens en Albert Maertens (diverse afmetingen)
Koningin Fabiola bij haar bezoek aan Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (h: 310 mm, b: 200 mm)
Programma van de gala-avond georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met korte historiek van het tijdschrift (N) (h: 345 mm; b: 230 mm)
Tekst van de toespraak van Luc Hiergens (N/F) op de gala-avond georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui
Reproductie van de voorpagina's van het eerste nummer van Het Rijk der Vrouw en Femmes d'Aujourd'hui van 29/04/1933 (h: 280 mm, b: 215 mm)
Programma van de gala-avond georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met korte historiek van het tijdschrift (F) (h: 345 mm; b: 230 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met foto2: vlnr: Fernande De Clercq-Fazzi, André Kempinaire, mevrouw Kempinaire, Jean Pede en mevrouw Jean Pede; foto3: Luc Hiergens en Herman De Croo (h: 150 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. Luc Hiergens, Willy De Clercq, Albert Maertens en mevrouw Jean Pede (foto2), Hugo Schiltz (foto3) en Albert Maertens en Willy De Clercq (foto4) (diverse afmetingen)
Voorpagina van het herdenkingsnummer van 50 jaar Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (extra bijlage) met een terugblik op mode, interieur en praktische ideeën (h: 285 mm, b: 200 mm)
Portret van Albert Maertens, opgenomen in het fotoboek gemaakt n.a.v. van 50 jaar Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (h: 230 mm, b: 290 mm)
Redactievergadering van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui in aanwezigheid van Koningin Fabiola (h: 155 mm, b: 200 mm)
Koningin Fabiola bij haar bezoek aan Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (h: 300 mm, b: 200 mm)
Koningin Fabiola tijdens de receptie na haar bezoek aan Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui in gezelschap van o.a. Luc Hiergens en Albert Maertens (diverse afmetingen)
Portret van Albert Maertens aan zijn bureau, opgenomen in het fotoboek gemaakt n.a.v. van 50 jaar Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (h: 290 mm, b: 230 mm)
Uitnodiging tot de gala-avond georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (N/F)
Enkele foto's van de opvoering van 'Petroesjka' op muziek van Stravinski in een choreografie van Maurice Béjart door het Ballet van de XXste eeuw in het Koninklijk Circus in Brussel (h: 140 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. Luc Hiergens, Willy De Clercq, Lea Verkein en Albert Maertens (foto2) en Luc Hiergens, Gerard Mortier en Willy De Clercq (foto 3) (h: 150 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui (h: 150 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. foto3: Herman De Croo en Freddy Vreven (h: 150 mm, b: 200 mm)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. foto2: Frans Grootjans en Freddy Vreven; foto3: vlnr: Luc Hiergens, Willy De Clercq, Lea Verkein, Herman Liebaers, mevrouw Liebaers en Albert Maertens (h: 150 mm, b: 200 mm)
Potloodtekening - portret van Albert Maertens door Guy Vander Henst (h: 442 mm, b: 320 mm)
Enkele foto's van de opvoering van 'Le Sacre du Printemps' op muziek van Stravinski in een choreografie van Maurice Béjart door het Ballet van de XXste eeuw in het Koninklijk Circus in Brussel (diverse afmetingen)
Sfeerfoto's op de gala-voorstelling en viering van het 50-jarig bestaan van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui met o.a. Herman en mevrouw Liebaers (foto2) (h: 150 mm, b: 200 mm)
Koningin Fabiola bij haar bezoek aan de zetterij en de drukkerij van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui in gezelschap van o.a. Luc Hiergens (diverse afmetingen)
Koningin Fabiola bij haar bezoek aan de zetterij en de drukkerij van Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui in gezelschap van o.a. Luc Hiergens (diverse afmetingen)
Koningin Fabiola tijdens de receptie na haar bezoek aan Het Rijk der Vrouw/Femmes d'Aujourd'hui in gezelschap van o.a. Luc Hiergens (diverse afmetingen)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/18431371