Menu

Archief Kindergeluk (Brussel)

Archief Kindergeluk (Brussel)


Archief Kindergeluk (Brussel) (archief nr. 36)
Periode1920-2011
Omvang en medium4,81 m / beelddocumenten
ArchiefvormerKindergeluk (Brussel) (1921-...)
Lees meer
Bereik en inhoudHet archief is zeer volledig en laat toe de werking van Kindergeluk in detail te volgen. Voor nagenoeg de hele bestaansperiode zijn er notulen van vergaderingen bewaard, de afdelingen - en dan met name de vakantiekolonie te Blankenberge - zijn zeer goed gedocumenteerd, talrijke dossiers zijn aangemaakt over haar sociaal-culturele activiteiten (Sinterklaasfeesten, Woudfeesten, liederuurtjes, …) en de tweede schenking bevatte heel wat boekhoudkundige stukken. Het archief bevat relatief weinig briefwisseling die grotendeels verwerkt is in een gelegenheidstentoonstelling die in 1982 werd aangemaakt door Armand Gross.
Naast het uitgebreide ‘papieren’ archief bezit het Liberaal Archief ook de uitgebreide fotocollectie van Kindergeluk. Deze foto’s zijn van een uitstekende kwaliteit en illustreren de werking van Kindergeluk en haar activiteiten. Het archief bevat daarnaast ook affiches, een vlag, een aantal medailles en diverse voorwerpen.
ToegangenDeelinventaris (1920-2002) beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen) / Beeldbank
OrdeningStandaardschema verenigingsarchief, zie de inventaris.
Voorwaarden voor raadplegingGeïnventariseerd gedeelte: de stukken ouder dan 50 jaar zijn raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract, de stukken jonger dan 50 jaar zijn niet raadpleegbaar. De niet geïnventariseerde stukken zijn niet raadpleegbaar. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftNederlands / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door Gilbert Markey in 1993 en door Kindergeluk, De Persgroep, Monique Geeurinckx, Rosemarie Mahy en Chris Van Durm tussen 2003 en 2014.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
AanvullingenDe vereniging draagt nog regelmatig recent archief over.
BeelddocumentenAffiche (2)
Foto (1012)
Medaille (4)
Object (7)
Plaket (2)
Postkaart (11)
Vlag (1)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1253730
  •  Hele toegang