Menu

Archief Institut Moderne (Gent)

Archief Institut Moderne (Gent)


Archief Institut Moderne (Gent) (archief nr. 1537)
Periode1907-2014
Omvang en medium4,56 m
ArchiefvormerInstitut Moderne (Gent) (30.12.1907 - 2014)
Lees meer
Bereik en inhoudHet archief bevat o.a. statuten, stukken m.b.t. de bestuurswerking, financiële stukken, stukken m.b.t. aandeelhouders en stukken m.b.t. de patiëntenadministratie. De stukken werden gevormd door vier los van elkaar staande maar door hun werking nauw verweven structuren: de Kliniek, de Coöperatieve Vereniging Institut Moderne, de vzw Institut Moderne en de vzw Vereniging der Artsen. Het archief bestaat inhoudelijk vooral uit stukken die het beheer van het ziekenhuis documenteren.
Het archief gevormd door de vereniging en bestuursleden (o.a. Bernard Hebbelynck).
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningDe inventaris bevat vier delen, volgens de vier los van elkaar staande maar door hun werking nauw verweven structuren: Kliniek, Société Coopérative, vzw en vereniging der artsen. Binnen elk deel: standaardschema verenigingsarchief, zie de inventaris.
In 2023 werd het archief aangevuld met een nieuwe schenking. Deze stukken werden niet ingepast in de juridische nummeringsstructuur van de bestaande inventaris maar kregen een nieuwe serie nummers (A gevolgd door drie cijfers). De stukken pasten voor de overgrote meerderheid in het bestaande ordeningsschema. Aan het ordeningsschema werd dus niets veranderd. Enkele rubrieken werden toegevoegd (de rubrieken zonder nummers).
Voorwaarden voor raadplegingDe stukken ouder dan 50 jaar zijn raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract, de stukken jonger dan 50 jaar zijn niet raadpleegbaar. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftFrans, Nederlands / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door Bernard Hebbelynck (voorzitter van vzw Institut Moderne) in 2013, 2014 en 2023
SelectieGeen selecties uitgevoerd, wel dubbels verwijderd.
BeelddocumentenMedaille (1)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1252969
  •  Hele toegang