Menu

Archief Nationaal Verbond van de Jonge PVV-Mutualisten - Nationaal Verbond van de Liberale Jonge Mutualisten - Liberale Jongerenservice - Cr...

Archief Nationaal Verbond van de Jonge PVV-Mutualisten - Nationaal Verbond van de Liberale Jonge Mutualisten - Liberale Jongerenservice - Cr...


Archief Nationaal Verbond van de Jonge PVV-Mutualisten - Nationaal Verbond van de Liberale Jonge Mutualisten - Liberale Jongerenservice - Crejaksie (archief nr. 1755)
Periode1965-1983
Omvang en medium9,84 m
ArchiefvormerNationaal Verbond van de Jonge PVV-Mutualisten - Nationaal Verbond van de Liberale Jonge Mutualisten - Liberale Jongerenservice - Crejaksie (08.7.1964 - [...])
Lees meer
Bereik en inhoudHet archief geeft een goed beeld van de werking van de vereniging voor de periode 1965-1982. Het archief bevat stukken m.b.t. de interne zoals briefwisseling en financiële stukken. De kern van het archief bestaat echter uit de vier hoofdactiviteiten van de vereniging: het organiseren van kadervorming, dienstverlening aan jongeren, het organiseren van vakanties en kampen en het ondersteunen van de lokale afdelingen. Van al deze activiteiten zijn archiefbestanddelen bewaard. In het archief zitten ook heel wat stukken m.b.t. koepelorganisaties en adviesraden (vnl. Nederlandstalige jeugdraad).
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningHet archief is onderverdeeld in de hoofdrubrieken “Interne werking”, “Activiteiten binnen het werkingsveld”, “Koepelorganisaties, vertegenwoordiging in nationale adviesraden en contacten met derden” en “Documentatie”. De rubriek “Interne werking” is gebaseerd op het standaardschema verenigingsarchief”. De rubriek “Activiteiten binnen het werkingsveld” werd afgeleid uit een werkdocument uit het archief (inventarisnummer 9). De overige twee rubrieken zijn gebaseerd op de aanwezige stukken.
Voorwaarden voor raadplegingDe stukken ouder dan 30 jaar zijn raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract, de stukken jonger dan 30 jaar zijn niet raadpleegbaar.. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftNederlands, Frans / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door het Nationaal Verbond van de Liberale Jonge Mutualisten in 1986 en 1991 en door Patrick Matthijs in 1987.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
BeelddocumentenAffiche (23)
Object (8)
Video (1)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1254371
  •  Hele toegang (1755 Nationaal Verbond van de Jonge PVV-Mutualisten - Nationaal Verbond van de Liberale Jonge Mutualisten)