Menu

Collectie websites

Collectie websites

Collectie websites (archief nr. 1854)
Periode1999-2023
Omvang en medium2127 snapshots van 846 websites
Bereik en inhoudCollectie van gearchiveerde websites van liberale personen en organisaties, genomen vanaf 1999. De collectie bestaat hoofdzakelijk uit snapshots van de websites van liberale partijen, hun afdelingen en hun verkiezingskandidaten (partijen VLD, Open Vld, Lijst Dedecker, LSP) genomen voor én na de verschillende Europese, federale, Vlaamse en lokale verkiezingen. Daarnaast werden op regelmatige basis de websites van liberale organisaties in binnen- en buitenland gearchiveerd. Tijdens de coronacrisis werden in april en mei 2020 ook een aantal websites gearchiveerd van beroepsverenigingen van zelfstandigen en ondernemers, koepelorganisaties van belangengroepen en vrije burgerinitiatieven.
ToegangenInventaris beschikbaar (collectie vrij raadpleegbaar intra muros)
Voorwaarden voor raadplegingDe collectie is vrij raadpleegbaar intra muros. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Fysieke kenmerken en technische vereistenSnapshots gemaakt met HTTrack, Wget en Heritrix. Voor het overgrote deel zijn de websites bewaard in .html formaat. In sommige gevallen in .warc formaat.
SelectieGeen selecties uitgevoerd.
AanvullingenLiberas harvest elk jaar een lijst van relevante websites.
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/14379309
  •  Hele toegang