Menu

Archief Omer Grawet & Marcella Michiels

Archief Omer Grawet & Marcella Michiels


Archief Omer Grawet & Marcella Michiels (archief nr. 1372)
Periode1947-2003
Omvang en medium2,13 m / beelddocumenten
ArchiefvormerOmer Grawet & Marcella Michiels (1921-[...])
Lees meer
Bereik en inhoudHet archief bevat stukken m.b.t. hun privé en publiek leven als journalist. De stukken geven een goed beeld over het volledige volwassen leven van het koppel. Hoewel het archief zeker hiaten vertoond, zijn zeker van elke professionele activiteit stukken bewaard. Voor Omer Grawet ontbreken opvallend genoeg wel stukken over zijn activiteiten binnen de liberale zuil, met name het Willemsfonds.
ToegangenInventaris beschikbaar (archief raadpleegbaar met voorwaarden/beperkingen)
OrdeningEr zat geen oorspronkelijke orde in het archief. De orde in de inventaris werd in drie hoofdrubrieken opgedeeld, een per persoon en een gedeelde. De subrubrieken werden vervolgens aangemaakt aan de hand van de aanwezige stukken.
Voorwaarden voor raadplegingDe stukken ouder dan 50 jaar zijn raadpleegbaar mits ondertekening van een onderzoekscontract. De stukken jonger dan 50 jaar zijn niet raadpleegbaar. Lees onze disclaimer raadpleging van archieven.
Voorwaarden voor reproductieStandaardvoorwaarden, zie het leeszaalreglement.
Taal en schriftNederlands / Standaardschrift
Fysieke kenmerken en technische vereistenPapier / Geen
VerwervingGeschonken door Marcella Michiels-Grawet in 2004 en 2011 en door Charles Vanmassenhove in 2013.
SelectieHet archief bevatte een groot deel financiële stukken van het koppel voor de periode 1990-2009 (op dat moment waren ze al in pensioen). Door de grote wanorde in deze stukken, en de minder relevante periode wat betreft hun publieke leven werden enkel een paar voorbeelden van de stukken behouden (zie de inventaris). Er werd hierbij op gelet dat van elke type archiefstuk genoeg bewaard was om een beeld te krijgen van de financiën van het gepensioneerde koppel. Stukken die betrekking hadden op hun onroerende goederen werden integraal bewaard, evenals andere notariële akten en officiële stukken.
BeelddocumentenAffiche (1)
Diploma (10)
Foto (31)
Medaille (1)
Video (6)
Persistente url https://hdl.handle.net/21.12117/1254559
  •  Hele toegang